- Verzendkosten €2,95 - Gratis vanaf €35,-
- 30 dagen bedenktijd
- Webshop keurmerk
- Fysieke winkel in Harderwijk
Je winkelwagen is momenteel leeg
Worden jouw keukenmessen als maar botter? Dan is het aanschaffen van een aanzetstaal zeker een aanrader. Een aanzetstaal zorgt ervoor dat de keukenmessen hun scherpte weer terugkrijgen. Dit product is een soort van vijl waarmee je het lemmet weer scherp krijgt. Zie je het niet zo zitten om je messen scherper te maken met een aanzetstaal, dan zijn de elektrische messenslijpers een goed alternatief. Het koken met messen die zijn voorzien van een scherp lemmet gaat een stuk gemakkelijker. Dit product is alleen te gebruiken bij messen met rechte snede, niet bij een gekarteld lemmet. Beschikken jouw messen binnenkort weer over een vlijmscherp lemmet?
Een aanzetstaal (ook wel wetstaal genoemd) is een rond stuk staal gebruikt om niet gekartelde messen scherper te maken. Een aanzetstaal dient harder te zijn dan het staal van het mes. Daarom bestaan er zelfs diamanten slijpstalen. In principe slijpt een aanzetstaal een mes niet, een aanzetstaal zorgt ervoor dat de bramen die zich op het lemmet bevinden (zorgen voor een tijdelijke scherpte) in de richting komen te staan van het snijvlak. Doordat de bramen zo komen te staan, krijgt het mes weer scherpte.
Het beschikken van een aanzetstaal is beslist nuttig voor in de keuken, het zorgt namelijk voor scherpe keukenmessen. Het hebben van scherpe messen heeft verschillende voordelen. Het snijden gaat een stuk eenvoudiger en het is een stuk veiliger snijden. Scherpe messen zorgen er namelijk voor dat je bijna geen kracht hoeft te gebruiken tijdens het snijden en het geeft een betere controle over het mes. Ten slotte zorgt de scherpte voor een langere levensduur. Zodoende kan je optimaal gebruik maken van jouw messen. Indien je er nog niet helemaal uit bent wat de meest geschikte aanzetstaal is, kan je gebruik maken van de filters.