- Verzendkosten €2,95 - Gratis vanaf €35,-
- 30 dagen bedenktijd
- Webshop keurmerk
- Fysieke winkel in Harderwijk
Je winkelwagen is momenteel leeg
Slijpstenen ook wel wetstenen genoemd, zijn stenen bestaande uit zeer fijne korrels die een (keuken)mes weer scherp kunnen maken. Een slijpsteen kan uit één maar ook uit twee delen bestaan. Een tweedelige slijpsteen bestaat uit een grof deel en een fijn deel voor de afwerking. Slijpstenen zorgen ervoor dat jouw keukenmessen langdurig scherp blijven, je eenvoudig kan snijden en een beter controle hebt over hebt mes. Naast messen, kan je slijpstenen ook gebruiken voor het slijpen van gereedschap bijvoorbeeld beitels. Bij een slijpsteen horen uiteraard keukenmessen.
Het gebruik van een slijpsteen gaat als volgt. Voordat je begint met het slijpen van je keukenmes, maak je de slijpsteen nat met water of minerale olie. Het is belangrijk dat er tijdens het slijpen altijd een laagje water op de slijpsteen blijft liggen, niet alle slijpstenen hoeven tijdens het slijpen nat te zijn. Bepaal daarna de slijphoek, wanneer je de slijphoek hebt bepaald kan het slijpen beginnen. Heb je een slijpsteen wat tweedelig is dan begin je eerst met het grove deel. Het slijpen gaat in de richting van de lengte van de slijpsteen. Slijp het mes net zolang door tot het mes zijn scherpte weer terug heeft. Heeft het mes de juiste scherpte, gebruik dan het fijne deel voor de afwerking. Het fijne deel zorgt ervoor dat het mes glad wordt en de bramen van het mes worden verwijderd.
Ben je na het lezen van het bovenstaande nog niet overtuigd of het slijpen van een keukenmes met een slijpsteen wel helemaal iets is voor jou? Bekijk dan de andere keuzemogelijkheden die wij aanbieden naast een slijpsteen. In ons assortiment hebben wij zowel elektrische messenslijpers als handslijpers en een combinatie van deze twee messenslijpers. Kijk gerust rond op onze webshop en bepaal jouw voorkeur! Advies nodig? Neem gerust contact op met onze productspecialisten van Messenshop.nl.