- Verzendkosten €2,95 - Gratis vanaf €35,-
- 30 dagen bedenktijd
- Webshop keurmerk
- Fysieke winkel in Harderwijk
Je winkelwagen is momenteel leeg
Tijdens jouw zoektocht naar keukenmessen ben je vast de term deba messen wel eens tegengekomen. Wat zijn dat eigenlijk voor messen en waar komt de naam precies vandaan? Deba messen zijn een uniek soort traditionele Japanse messen. Ze zijn eenzijdig geslepen en geschikt voor vele andere snijtaken. Dit soort messen worden in Japan heel veel gebruikt bij het fileren, schoonmaken of snijden van vis. Wij lichten graag de unieke eigenschappen van dit mes toe.
De messen zijn aan één zijde geslepen en zijn voorzien van een bijzonder model. Het lemmet loopt iets schuin en in een spitse hoek naar de punt. Dit zorgt ervoor dat de messen ideaal zijn voor het fileren of snijden van vis. Met dit keukenmes kan je heel precies snijden. Het lemmet is extra scherp dankzij speciale slijptechnieken die gebruikt worden bij messen met een deba slijping.
Het mes is vaak wat zwaarder dan andere keukenmessen en dat zorgt ervoor dat het mes ideaal is voor klein gevogelte of voor Japanse snijtechnieken (choppen).
Deba messen zijn enkelzijdig geslepen, waardoor ze vaak alleen geschikt zijn voor rechtshandige. Mocht je linkshandig zijn dan is het goed om hier rekening mee te houden. Kies dan voor een keukenmes met een normale slijping of ga op zoek naar een deba mes gemaakt voor linkshandige snijders.
Het Deba mes wordt vaak gebruikt om heel zorgvuldig te snijden. Het mes is zeer geschikt voor de snijtechniek “choppen”, dit heeft te maken met de rug van de deba messen die taps naar de punt toe loopt.
Deba messen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, omdat het ook gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan vis fileren, zeevruchten schoonmaken of het schoonmaken van stukken vlees of gevogelte.
Deba messen zijn ideaal voor hobby- én professionele koks. Bekijk hier ons assortiment met deba messen van onder andere Global en Samura.