- Verzendkosten €2,95 - Gratis vanaf €35,-
- 30 dagen bedenktijd
- Webshop keurmerk
- Fysieke winkel in Harderwijk
Je winkelwagen is momenteel leeg
Een hakmes of hakbijl is een stuk dikker en zwaarder dan een normaal keukenmes en valt direct op door het grote lemmet. Het verschil tussen een hakbijl en een hakmes is dat een hakmes gebruikt wordt als normaal keukenmes. Ideaal voor het snijden van grotere groentes zoals kolen. Een hakbijl is bedoeld voor het hakken en portioneren van vlees.
De hakmessen die wij kennen hebben wel wat weg van de Japanse Nakiri messen of een Chinees koksmes. Het verschil zit hem grotendeels in de dikte van het lemmet maar ook de vorm van het lemmet is anders. Een Chinees koksmes heeft een afgeronde punt, terwijl het hakmes die wij kennen een rechte voorkant heeft. Een Chinees en Nakiri koksmes hebben een veel dunnere lemmet dan dat wij gewend zijn.
Een hakmes is er in eerste instantie om mee te hakken maar u kunt er ook mee snijden. Houdt wel rekening mee dat een hakmes minder scherp is dan andere koksmessen. Het tegenovergestelde geldt ook: een Nakiri of een Chinees koksmes zijn in de meeste gevallen niet geschikt om mee te hakken. Doet u dit wel dan is de kans op beschadiging van de messen redelijk groot. In de meeste gevallen kunt u het mes gewoon slijpen maar het kan zelfs voorkomen dat het mes breek en niet meer bruikbaar is. Een Chinees koksmes wordt ook gezien als een universeel keukenmes. Wil u graag gebruik maken van van de vele voordelen van een hakmes? Bekijk dan ons assortiment om welk hakmes u graag wilt kopen.